Mátra Kempo SE

UWSKF EB, Központi övvizsga, Imi bácsi, TEK gála

2017 december 13.

Az eddigi legnagyobb klub sikerünket értük el!

UWSKF medals

Az érmek Forrás: “UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup” Facebook oldala

Annyi dolog történt velünk az elmúlt időszakban, hogy nem is tudom tévesztés nélkül összeszedni, ezért ha valakit kihagynék, amiatt előre is elnézést kérek. Időrendtől mentesen összefoglalom mi történt!

2017.12.02-án és 3-án Törökbálinton került megrendezésre az UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup nevű rendezvény. Mestereink 21 éven át dolgoztak azért, hogy egyszer ilyen méretű és rangú versenyt rendezhessen a szervezetünk. A 22. Hanshi Kupa így méltán lett az újonnan alakult világszervezet Európa Bajnoksága ahol 9 ország, 69 klubja nevezett 614 versenyzőt, akik összesen 1950 darab nevezést adtak le technikai és küzdelmi versenyszámokban egyaránt. 2 nap alatt 21 gyöngyösi versenyzőnk lépett Tatamira, akik összesen 13 arany, 14 ezüst és 16 bronz érmet szereztek! Ezzel az eredménnyel a Mátra Kempo SE csapata lett a szombati verseny nap legeredményesebb magyar csapata, amit a szervezők egy hatalmas kupával díjaztak! Így mostantól ez a kupa az edzőtermünket fogja díszíteni! :) Csapatunk eddigi legnagyobb sikere ez! Büszkék lehetünk annak minden tagjára!


Bíróként Kis Vénusz Alexandra, Szabó János, Pálfalusi Attila és Rutterschmid Rajmund is jelen volt! (tudom utóbbi kettő már a saját útját járja, de ha csak el nem felejtem igyekszem őket megemlíteni, hiszen Ők is ugyanolyan komoly munkát végeznek és mindenhol ott vannak!)

Team Hanshi

A gyerek versenynap versenyzői. Forrás: Bander Adrienn

Burai Levente – 3. helyezés Fegyveres Formagyakorlat, 3. helyezés C-Viadal

Szarka Balázs

Szarka Balázs ukrán ellenfelével a dobogón Forrás: “UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup” Facebook oldala

Búzás Chrisztofer – 2. helyezés Formagyakorlat, 2. helyezés Pusztakezes Viadal

Endrész Alexander – 2. helyezés Gi földharc, 2. helyezés NoGi földharc

Endrész Félix – 3. helyezés Gi földharc

Fazekas Ádám – 3. helyezés NoGi földharc

Haverla Zsombor – 3. helyezés Gi földharc, 2. helyezett Stop Semi Contact

Hegedűs Noémi – 3. helyezés Gi földharc,

Kis Félix Angelusz

Kis Félix önvédelem versenyszámban dobja Szajkó Jenőt Forrás: “UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup” Facebook oldala

Kis Félix Angelusz – Helyezés nélkül

Kis Héra Konstantina – 1. helyezés Gi földharc, 2. helyezés NoGi földharc, 2. helyezés Stop Semi Contact

Lehotai Péter – 3. helyezés Gi földharc, 2. helyezés NoGi földharc, 3. helyezés C-Viadal

Luzsi Levente – 1. helyezés Stop Semi Contact, 1. helyezés C-Viadal

Major Áron – 3. helyezés NoGi földharc

Mányik Levente – 2. helyezés B-Viadal

Stefán Kinga – 1. helyezés Gi földharc, 2. helyezés NoGi földharc

Szajkó Jenő – 3. helyezés Gi földharc, 3. helyezés NoGi földharc, 1. helyezés C-Viadal

Szarka Balázs – 3. helyezés Gi földharc, 3. helyezés NoGi földharc

Timon Benjámin – 3. helyezés Gi földharc, 2. helyezés NoGi földharc,

Tóth Kovács Gergő – 1. helyezés Stop Semi Contact, 1. helyezés C-Viadal

Viczán Anna

Viczán Anna fojtással fejezi be a küzdelmet Forrás: “UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup” Facebook oldala

Viczán Anna – 1. helyezés Formagyakorlat, 1. helyezés Gi földharc, 1. helyezés NoGi földharc, 1. helyezés Stop Semi Contact, 2. helyezés C-Viadal

Viczán Tamás – 2. helyezés Gi földharc, 1. helyezés NoGi földharc, 3. helyezés Stop Semi Contact

Vitéz Zsigmond – 2. helyezés NoGi földharc, 3. helyezés Stop Semi Contact, 1. helyezés C-Viadal

Összesen: 13 arany, 14 ezüst, 16 bronz

A gyöngyöshalászi Dragon Dojo eredményét Ender Martin szolgáltatta. Ő 2. helyezést ért el Gi földharcban és 1. helyezést Stop Semi Contact-ban.

 

 

UWSKF Trophy

Itt úgy csináltak mintha a vaku kiégetné a szemüket Forrás: Dencinger Dávid

 

 

UWSKF Trophy

Ez pedig az “Ez az, megjött a pizza nézés” Forrás: Dencinger Dávid

A vasárnapi versenynap megnyitóján stílusunk magyarországi vezetőjétől, Hanshi Lévai Lászlótól átvehettem a Renshi diplomát. Ezt legalább 3. Danos aktív Zen Bu Kan Kempo gyakorló mestereknek lehet odaítélni, amennyiben pár feltételnek meg tudnak felelni, mint például rendelkeznek fekete öves tanítvánnyal, oktatnak-e stb. Én személy szerint nem gondoltam, hogy meg vagyok rá érve, hatalmas megtiszteltetésnek érzem és köszönettel tartozom mindenkinek, aki akárhogyan is segített vagy segít az utamon, de nem örülök neki különösebben mint annak, hogy a gyöngyösi tanulók milyen szépen fejlődnek! A diplomát kedvenc cipőmben vettem át, a tőlem megszokott eleganciával…

 

Renshi Dencinger Dávid

Hanshi Lévai László adja át a Renshi diplomát Dencinger Dávidnak Forrás: “UWSKF Sport Kempo European Open and Hanshi Cup” Facebook oldala

Ezen a linken visszanézhető a vasárnapi versenynapból kb 9 óra. Komoly küzdelmek voltak!!!

Ezúton szeretnénk az egyesület minden tagja nevében a köszönetünket kifejezni a Balogh Tibornak és a Macao Tours-nak, hogy a szombati versenynapon támogatásukkal lehetővé tették, hogy a gyerekek és szüleik busszal közösen érkezzenek meg a versenyre!

Továbbá fontosnak tartom megemlíteni, hogy az egyesületünk a Sportegyesületek Országos Szövetsége által 2017-ben kiírt Hiszek Benned Sportprogram pályázatán 500 000 Ft támogatáshoz jutott, ami a versenyzőink felkészítési költségeit fedezte és a versenyen való részvételhez segítette őket hozzá, így köszönettel tartozunk az Emberi Erőforrások Minisztériumának is, hogy támogatásukkal segítették a munkánkat.


A téli központi övvizsgán 2017.12.09-én 7 gyöngyösi vizsgázó vett részt és tett sikeres övvizsgát a következő övfokozatára.

Kis Félix Angelusz – 3. Kyu-ra

Tóth Kovács Gergő – 5. Kyu-ra

Viczán Anna – 8. Kyu-ra

Bobák Bálint – 9. Kyu-ra

Szarka Balázs – 9. Kyu-ra

Hegedűs Noémi – 9. Kyu-ra

Haverla Zsombor – 9. Kyu-ra

Gratulálunk nekik! Sokat dolgoznak azért, hogy fejlődjenek, a sikeres övvizsgájuk volt a munkájuk megkoronázása.


Stílusalapító nagymesterünk Soke Dr. Harnos Imre Magyarországra érkezett idén novemberben is! Ilyenkor lehetősége van a kluboknak és egyesületeknek Imi bácsit és feleségét Margaretet vendégül látni. Imi bácsi 2 évvel ezelőtt már járt Gyöngyösön, akkor Margarettel és unokájával Kitanával jöttek. Idén is örömmel elfogadta a meghívásunkat, 2 éjszakát láttuk vendégül őket Gyöngyösön és töltöttünk el nagyon értékes időt.

Imi bácsi meglátogatta a csütörtöki gyerek és felnőtt edzésünket, valamint pénteken egy vacsorával egybekötött beszélgetésre hívtuk meg a csapatunk tagjait és a szülőket is, ami nagyon jó hangulatban telt el a Hotel Opálban. Beszélgettünk az oktatásról, tanításról, ételekről, múltról, jelenről, jövőről, kemporól, kapcsolatokról, gyerekekről, nőkről, férfiakról, sorsokról, feladatokról, vezetésről, példáról. Úgy érzem Imi bácsiék is jól érezték magukat, a klub részéről pedig egyértelmű visszajelzések érkeztek, amennyiben lehetőségünk lesz a jövőben szeretnénk újra vendégül látni őket!

Soke Dr. Harnos Imre

Soke Dr. Harnos Imre látogatása a gyöngyösi gyerekedzésen Forrás: Dencinger Dávid

Kata mutatja az igazságot :)


Imi bácsiék a pénteki klub vacsora után szombaton disznóvágásra voltak hivatalosak valahova Dunaújváros mellé. Ugyanezen a napon Vikivel Pestre utaztunk a TEK gálára, ahol sok másik Kempos társunkkal együtt Viki is megmérettetett Gi Grappling és Combat Grappling versenyszámokban. Ezek a szabályrendszerek kis csúsztatással a Kempo Gi földharc és Pusztakezes Viadal szabályrendszereknek felelnek meg. A Combat Grappling-ben két küzdelme volt, mind a kettőt nyerte pontozással és így első helyezést ért el, a Gi Grappling-ben az első mérkőzésén kikapott sajnos egy keresztfojtással. A szervezők a harcosságának díjazásaként az érem mellett egy kupával is jutalmazták, amire a TEK gála legharcosabb női versenyzője szöveg került feltüntetésre.

Koncz Viktória Andrea – 1. helyezés Combat Grappling

Koncz Viktória Andrea

Koncz Viktória Andrea első helyezést ért el a TEK Gálán Combat Grappling versenyszámba -70 kg-os súlycsoportban Forrás: Dencinger Dávid

Gratulálunk a Viki eredményéhez!!! Mellette Egerből, Budapestről és Sárosdról is érkeztek Zen Bu Kan Kempo versenyzők, őket a teljesség igénye nélkül most nem tudom felsorolni, de gratulálunk nekik is az eredményeikhez!

Így állunk jelenleg és még mindig nincs vége az évnek :)