Mátra Kempo SE

X. Eger Kupa

2015 november 27.

Rövid összefoglalás az őszi legnagyobb felnőtt versenyünkről.

Régen írtam már az egyesületi történésekről leginkább azért mert a facebook oldalunk menedzselése annyira elvette a figyelmemet, hogy elfelejtettem ide is írni. Meghívást kaptunk a november 14-én megrendezésre került jubileumi X. Eger Kupára, ahol 5 fő felnőtt versenyzővel vettünk részt.

Attila és Rajmi már-már légiósnak számít, rajtuk kívül Máté, Robi és jómagam vettünk részt. Indultunk Gi és NoGi földharcban, B-Viadalban és A-Viadalban is. A felnőtt edzések a szeptemberi kezdés óta erősen küzdelmi központú szellemiségben zajlanak, sokat birkózunk és földezünk és ütünk és rúgunk. A tradícionális része éppen ezért most háttérbe szorul, ennek a jótékony hatása a versenyen érzékelhető volt. Szemmel látható a fejlődés.

Képek a Zen Bu Kan Kempo Magyarország facebook oldalán vannak ömlesztve, köztük találni párat a mieinkről is.

Robinak a birkózó múltjából megmaradt “hasra vágom magam ha nagy baj van” menekülést ha át tudjuk némiképp dolgozni, akkor ügyes versenyző lehet. Erős, határozott, gyors. A többit majd hozza a sok edzés.

Máté végzetét Gi földön egy edzői utasítás félreértelmezéséből fakadó Guardba ugrás okozta, aminek a következménye Guard kerülés lett és pontozásos vereség. Ezt tudta NoGi-be megfelelő technikával ellensúlyozni és ugyanazon ellenfelei ellen győzött és a dobogó tetejére állt.

Attila kézzel sokat fejlődött és A-Viadalban kapott ki pontozással nagykátai ellenfele ellen. Kis lendület még kelleni fog a győzelemhez. Földön pedig 2. Danos mesterünktől Lévai Lackótól kapott egy pontozásos vereséget, köztük árulkodó 10 kg-os különbség volt az Attila javára, de sajnos most nem tudta ezt most kamatoztatni. Ez a taktika veresége volt.

Rajmundnak B-Viadalban magasabb hosszabb kezű ellenfele megtalálta a semlegesítésének módját és távolról dolgozva sikerült pontozásos győzelmet aratnia. A harmadik menetben érezhető volt egy egalizálódás, mert a fáradtság a Rajmundnak kedvezett. Ha több menet van talán kondival be tudta volna hozni az első két menet pontjait. NoGi-ben második helyet sikerült megcsípni, legközelebb meglesz az első.

Én magam Gi-ben és NoGi-ben is első helyezett lettem. Érzem, hogy erősödök a sok edzés meghozza az eredményét. Ha ezt az erősödést továbbra is súlygyarapodás nélkül tudom elérni, talán be tudom fogni a súlycsoport legjobb versenyzőit.

Videók nem készültek. Lesz még idén Hanshi Kupa. Azon jól kéne szerepelni. Lesz egy csomó nemzetközi versenyző. Hajrá!